2010 Gegužės 27

Apkepas

Varškės apkepas su džiovintais vaisiais

veidas.lt

"Veido" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
varškės 1 kg
kiaušinių 2
miltų 3 šaukštų
cukraus pudros 1 šaukšto
manų kruopų 1 šaukšto
sviesto 1 šaukštelio
obuolių 2
džiovintų abrikosų 200 g
razinų 200 g
druskos  

Dubenyje sumaišykite per sietelį pertrintą varškę, kiaušinius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos. Po to į tešlą įmaišykite razinas. Tešlą padalykite perpus. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, sukrėskite vieną tešlos dalį. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, sudėliokite ant varškės masės. Ant obuolių išdėliokite džiovintus abrikosus ir sukrėskite likusią varškės masę, gražiai išlyginkite. Kepkite 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.

Patarimas: Prieš kepant apkepą galima pabarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...