Apkepas
Produktai | Kiekis |
---|---|
varškės | 1 kg |
kiaušinių | 2 |
miltų | 3 šaukštų |
cukraus pudros | 1 šaukšto |
manų kruopų | 1 šaukšto |
sviesto | 1 šaukštelio |
obuolių | 2 |
džiovintų abrikosų | 200 g |
razinų | 200 g |
druskos |
Dubenyje sumaišykite per sietelį pertrintą varškę, kiaušinius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos. Po to į tešlą įmaišykite razinas. Tešlą padalykite perpus. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, sukrėskite vieną tešlos dalį. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, sudėliokite ant varškės masės. Ant obuolių išdėliokite džiovintus abrikosus ir sukrėskite likusią varškės masę, gražiai išlyginkite. Kepkite 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Patarimas: Prieš kepant apkepą galima pabarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi.