desertas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Papločiui: | |
miltų | 150 g |
sviesto ir cukraus | po 60 g |
kiaušinio | 1 |
Kremui: | |
liesos varškės | 500 g |
pieno | 250 g |
cukraus | 150 g |
miltų | 75 g |
kiaušinių | 2 |
vanilinio cukraus | 1 pakelio |
citrinos tarkuotos žievelės | 1 |
rabarbarų | 400 g |
riebalų formai ištepti |
Iš miltų, sviesto ir kiaušinio suminkykite trapią tešlą (jei per kieta, įpilkite šiek tiek vandens) ir 30 min. padėkite šaltai. Rabarbarus nulupkte ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Iš likusių produktų suplakite vienalytę masę. Atšalusią tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais išteptą tortų formą ir trumpai pakepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius nebeblizgės. Rabarbarus sumaišykite su varškės mase ir paskleiskite ant papločio. Kepkite 30–40 min., kol kremo vidus sustandės. Skaniausias visai ataušęs.