Šalta sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
sviesto | 1 šaukšto |
2 skiltelių | smulkinto česnako |
pjaustyto svogūno | 1 |
rozmarino šakelių | 2 |
plonai pjaustytų cukinijų | 250 g |
žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų) | 250 g |
vištienos arba daržovių sultinio (iš kubelių) | 750 g |
smulkintų mėtų | 20 g |
natūralaus jogurto | 500 g |
Įkaitintame puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite svogūnus, česnaką bei rozmariną ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs, o česnakas suminkštės. Suberkite cukinijas ir pakepinkite 5 min., kol suminkštės. Supilkite sultinį, suberkite žirnelius. Užvirinkite ir virkite 10 min. Sriubą atvėsinkite, išgriebkite rozmariną. Virtuviniu kombainus išplakite iki vientisos masės, perkoškite per sietelį. Jogurtą sumaišykite su smulkintomis mėtomis, perkoštą trintų daržovių masę sumaišykite su jogurtu. Sriubą patiekite atšaldytą, papuoškite mėtų lapeliais.