"Moters savaitgalio" archyvas
Nenumaldomai artėja vasara, kai norisi parodyti gražią figūrą, o ne susikaupusius lašinukus. Štai išradingi patarimai, kaip lieknėti, neskaičiuojant kalorijų.
Jei esate smaližė
Tikrai nereikia visiškai atsisakyti saldžių malonumų. Antraip potraukis jiems galiausiai taps toks stiprus, kad pripuolusi sukirsite dvigubai ar net trigubai daugiau. Geriau pasirinkite štai tokias alternatyvas.
- Nekaloringa ledų kava. Susmulkinkite keletą ledų gabaliukų su 125 ml šaltos kavos ir 125 ml lieso pieno. Pagardinkite žiupsneliu vanilinio cukraus.
- Gardus grietinėlės pakaitalas. Neriebus purus priedas prie šerbeto, pyrago, vaisių salotų gaminamas taip: vaisių tyrė (pvz., gauta sutrynus 100 g uogų) išplakama su 50 g liesos varškės. Galite kiek pasaldinti.
- Lengvas varškės desertas. Vietoj plaktos grietinėlės (100 g – 35 g riebalų) plakiklio šluotele išplakite 50 g varškės ir 50 g natūralaus jogurto. Gardžiuokitės su vaisiais.
- Naminiai vaisiniai ledai. Sutrinkite 150 g šaldytų vaisių ar uogų su 80 ml pasukų ir šaukšteliu medaus – ir gardžiuokitės skaniais kvapiais ledais.
- Kokį rinktis pyragą. Riebalus taupyti nėra sudėtinga ir geriant popiečio kavą. Mielinės tešlos pyragas su vaisiais arba biskvitinis vyniotinis su varške – neriebūs, bet gardūs kepiniai.
Mėgstantiems kepti ant žarijų
Šį šiltojo sezono malonumą galite nesigrauždama leisti sau, jei nepamiršite tokių gudrybių.
- Keptos daržovės. Kepimas teikia malonumą, bet apsieinama ir be riebalų. Ant žarijų puikiausiai galima kepti pievagrybius, pomidorus, cukinijas, baklažanus, paprikas… Valgykite iki soties!
- Sultingas ir neriebus mėsiškas kepsnelis. Vištos krūtinėlę (be odos) 2 valandas pamarinuokite iš natūralaus jogurto, česnako, raudonėlių ir čiobrelių sumaišytame marinate. Mėsa bus neriebi, aromatinga ir sultinga.
- Rinkitės raudonuosius padažus. Jie paprastai būna pagaminti iš pomidorų ar jų pastos, acto, cukraus, daržovių ir prieskonių, todėl dažniausiai yra lengvesni.
- Lengvas salotų užpilas. Atsisakykite aliejaus, pakeiskite jį daržovių sultiniu. Taip su kiekvienu šaukštu sutaupysite 105 kcal.
- “Lieknesnis” makaronų padažas. Išbandykite lengvą padažo, kuriuo užpilamos apkeptos daržovės ar makaronai, variantą: 150 ml natūralaus jogurto sumaišykite su trimis baltymais, įberkite tris šaukštus tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite druska, pipirais ir muskatų riešutais.
- Natūralų jogurtą kuo dažniau dėkite vietoj grietinės. Atsargiai: tokio padažo nevirkite, kad jogurto nesutrauktų. Su kiekvienu šaukštu sutaupysite bent 2 g riebalų.
Padažas be riebalų. Gardžiam padažui tikrai nereikia sviesto ar grietinės. Jo pagrindas puikiausiai gali būti ir trintos daržovės.
- Užtenka nubraukto šaukšto sūrio. Gardžiai pakvimpa suteikdamas ypatingą skonį jau nedidelis tarkuoto kietojo sūrio kiekis, užbarstytas ant makaronų. Mažos riebalų dozės tikrai nenusės ant klubų. Viename nubrauktame šaukšte tarkuoto kietojo sūrio tėra trys gramai riebalų, o geram skoniui tokio kiekio visiškai pakanka.
- Neriebūs garnyrai. Vietoj bulvių maltinukų ar gruzdintų bulvyčių geriau rinkitės ryžius ar virtas bulves su žalumynais.
“Moters savaitgalis”
Daugiau šia tema: