desertas
produktai | Kiekis |
---|---|
konservuotų vyšnių (tinka ir šviežios) | 700 g |
miltų | 150 g |
kiaušinių | 4 |
grietinės | 100 g |
aliejaus ar kitų riebalų kepti |
Konservuotas vyšnias gerai nuvarvinkite, o jei turite šviežių uogų – išimkite kauliukus. Po 10–12 uogų verkite ant plonyčių medinių smaigelių ir glaudžiai sustumkite. Vėrinukus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų išsiskyrusios sultys. Iš miltų, kiaušinio bei grietinės sumaišykite tešlą. Vėrinukus trumpam panardinkite į tešlą ir dėkite į įkaitintus riebalus. Aukso spalvą įgavusius vėrinukus išgriebkite iš riebalų, sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Atsargiai ištraukite medinius smaigelius, uogų vėrinukus gražiai sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus milteliais, sumaišytais su vanile.