Apkepas
Produktai | Kiekis |
---|---|
žiedinių kopūstų | 1 kg |
bulvių | 500 g |
margarino | 3 šaukštų |
pievagrybių | 250 g |
pomidorų | 250 g |
daržovių sultinio (iš kubelių) | 0,5 l |
miltų | 2 šaukštų |
aliejaus | 4 šaukštų |
lydyto sūrio | 100 g |
grietinės | 100 ml |
kario | šaukštelio |
druskos, pipirų | |
petražolių |
Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min., atvėsinkite, išskirstykite žiedynais. Bulves supjaustykite kubeliais, pomidorus – skiltelėmis, pievagrybius perpjaukite pusiau. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir apkepkite pievagrybius apie 4 min. Išėmusi pievagrybius toje pačioje keptuvėje kepkite bulves apie 8 min. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite miltus ir vis maišydama keletą minučių pakepinkite, sudėkite grietinę, sūrį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir kario. Viską išmaišykite, nuimkite nuo ugnies. Karščiui atsparų indą ištepkite margarinu, sudėkite žiedinius kopūstus, bulves, pomidorus, pievagrybius. Patiekalą užpilkite paruoštu padažu, dėkite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min. Pabarstykite kariu, papuoškite petražolėmis ir patiekite.