2010 Liepos 02

Apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
žiedinių kopūstų 1 kg
bulvių 500 g
margarino 3 šaukštų
pievagrybių 250 g
pomidorų 250 g
daržovių sultinio (iš kubelių) 0,5 l
miltų 2 šaukštų
aliejaus 4 šaukštų
lydyto sūrio 100 g
grietinės 100 ml
kario šaukštelio
druskos, pipirų  
petražolių  

Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min., atvėsinkite, išskirstykite žiedynais. Bulves supjaustykite kubeliais, pomidorus – skiltelėmis, pievagrybius perpjaukite pusiau. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir apkepkite pievagrybius apie 4 min. Išėmusi pievagrybius toje pačioje keptuvėje kepkite bulves apie 8 min. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite miltus ir vis maišydama keletą minučių pakepinkite, sudėkite grietinę, sūrį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir kario. Viską išmaišykite, nuimkite nuo ugnies. Karščiui atsparų indą ištepkite margarinu, sudėkite žiedinius kopūstus, bulves, pomidorus, pievagrybius. Patiekalą užpilkite paruoštu padažu, dėkite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min. Pabarstykite kariu, papuoškite petražolėmis ir patiekite.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...