2010 Liepos 20

Salotos

Žuvies ir gražgarsčių salotos

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
žuvies (menkės, lydekos, sterko, tuno) 500 g
sezamų sėklų 4 šaukštų
druskos, pipirų  
česnako 2 skiltelių
baltojo vyno acto 1 šaukštelio
alyvų aliejaus 50 ml
gražgarsčių  
sojų padažo  
aliejaus kepti  

Pirmiausia paruoškite česnakinį padažą: sumaišykite česnaką, actą, alyvų aliejų, druską, pipirus. Ant sausos keptuvės (be riebalų) pakepinkite sezamų sėklas, kol taps gelsvai rusvos. Suberkite sėklas į dubenėlį. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, apvoliokite sezamų sėklose ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Dubenyje apšlakstykite gražgarstes česnakiniu padažu ir lengvai permaišykite, kad padažas padengtų lapus. Įdėkite saują salotų į lėkštę, sudėkite žuvies gabalėlius ir patiekite su sojų padažu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...